Kindertolk

1187578_56976363

Een kinderhart is als een spiegel. Het reflecteert alles waaraan het wordt blootgesteld. Wij als ouders kunnen onszelf dus leren kennen via het gedrag en welzijn van onze kinderen! We ontdekken of de grondslag onder ons – en hun – bestaan overleven is of voluit leven. Kinderen laten ons nauwkeurig weten wat er nodig is om tot de volledige ontplooiing van onszelf te komen. Zo worden we liefdevolle, krachtige mensen én evenwichtige opvoeders.

Precies dat is het waar kinderen op uit zijn.

Kinderen spiegelen hun ouders haarfijn. Het ‘verhaal’ van het kind dat door de methode Kindertolk naar voren komt, is meestal zó nauwkeurig passend dat de ouders voelen dat het klopt. Diep van binnen wordt een snaar geraakt door de boodschap die het kind zonder woorden kenbaar maakt. Meestal gaat het om blinde vlekken uit het leven van de ouders. Wanneer ouders aan de slag gaan met hun aandeel, verloopt de groei, genezing, gedragsverandering bij het kind veel gemakkelijker, soms zelfs zonder verdere behandeling van het kind.

Een voorbeeld:

Een meisje zit regelmatig vol slijm. Het zit in de neus, keel en luchtwegen. Verder heeft het kind telkens hoge koortspieken. Ik vraag de moeder of haar leven ook vol ‘overbodige rommel’ zit. Haar moeder bevestigt dit volmondig en slaakt een diepe zucht. Om de goede moeder te kunnen zijn die ze wil zijn, volgt ze allerlei cursussen en lezingen over opvoeden en leest ze daar alles over wat los en vast zit. Ze vertelt: “ik ben er zo koortsachtig (!) mee bezig”. Haar kind ‘fluistert’ haar in: je hebt het er veel te druk mee, laat maar, je bent al een goede moeder, wees gewoon hier en nu bij me, dat is alles wat ik nodig heb. De moeder pikt het op, schrapt allerlei activiteiten. Het vol zitten en de koortspieken bij het meisje verdwijnen binnen enkele dagen en blijven ook weg.

Kinderen spiegelen namelijk ook dat het goed gaat!

Bij Praktijk de Vlinder kun je ook begeleiding aanvragen vanuit de kindertolk-methodiek. Karen heeft een opleiding gevolgd bij Janita Venema, het Fluisterkind/Present Child®. Daarmee is Karen ook officieel kindertolk en gebruikt zij de opgedane kennis om het innerlijk kind in ieder mens zichtbaar te maken.