Leren omgaan met hooggevoeligheid

 

In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen die hoog gevoelig zijn. Hoog gevoeligheid is een term die nog niet bij iedereen bekend is. Omdat ik zelf hoog gevoelig en paranormaal begaafd ben, weet ik hoe lastig het kan zijn om hiermee om te gaan. Door mijn hooggevoeligheid en mijn paranormale zijn in te zetten binnen mijn werk als integratief therapeut heb ik veel ervaring opgedaan om gevoeligheid te vertalen als kwaliteit, een karaktereigenschap. Door samen te werken met artsen, psychiaters en manueel therapeuten, die mij de erkenning hebben gegeven dat mijn manier van kijken naar de mens als geheel transparant en professioneel is, heb ik een training gemaakt speciaal voor mesen die hooggevoelig en wellicht ook paranormaal zijn. Niet ieder hooggevoelig persoon is paranormaal. Maar deze mensen zijn hoe dan ook gevoeliger in hun zenuwstelsel. Door hooggevoeligheid te erkennen en te benoemen leren deze personen van en door elkaar. Hooggevoeligheid is door

Professor Elke Van Hoof (VUB) : ‘Ik weet wat het is om je anders te voelen’

aangetoond in een onderzoek. Ze geeft het belang aan van het leren omgaan met deze karaktereigenschap. Hooggevoelige mensen hebben een diep ontwikkeld gevoel van empathie en ervaren o.a. diepgaande emoties. Dit kan in je ontwikkeling als kind gevolgen hebben en tot belemmeringen leiden. Mijn ervaring is dat hooggevoelige kinderen emoties veel heftiger ervaren, gebeurtenissen intenser doorleven en dat zij hierdoor hun vitaliteit verliezen. Door je eigen gevoeligheid als een mooie karaktereigenschap te leren zien in plaats van een last, een belemmering kan al innerlijke kracht geven. Het is onze wens dat  gevoelige en paranormaal begaafde kinderen, jongeren en volwassenen zich gezien en gehoord voelen. Dat ze ervaren dat ze mogen zijn wie ze zijn en dat dit helemaal oké is. Daarnaast willen wij ze inzicht en handvatten geven om met hun gevoeligheid en paranormale gaven om te gaan en deze te herkennen in de ander. Hiermee creëren zij vertrouwen in zichzelf, leren ze bij zichzelf te blijven en vergroten zij hun ik – sterkte.

Iedereen die deelneemt werkt aan zijn/haar eigen unieke hulpvraag en leert gebruik te maken van zijn/haar talenten en kwaliteiten om deze te kunnen beantwoorden.

Deze training is speciaal geschikt voor mensen die hoog gevoelig zijn en / of paranormale ervaringen hebben. Denk hierbij denken aan onder andere:

  • teruggetrokken zijn
  • vermijden van drukke plaatsen / activiteiten
  • moeilijk in slaap komen / veel moe zijn
  • verschijningen / schaduwen zien
  • geluiden horen terwijl er niemand is
  • last hebben van onverklaarbare angsten
  • nieuwe ervaringen vermijden
  • die kritisch zijn tegenover mensen
  • last hebben van harde geluiden, felle verlichting

 

Cursus “Leren omgaan met Hooggevoeligheid”

Praktische informatie:

Data:     volgt
Tijd:       19.30 uur inloop, 19.45 uur start tot 22.00 uur
Plaats:  Hangarweg 12 in Wassenaar

Er is beperkte beschikbaarheid dus geef je direct op:
Kosten:

€ 50,00 per avond of  €150,00 voor de gehele cursus.
Dit is inclusief BTW, materialen, koffie en thee.

Heeft u nog vragen of wilt u uw kind inschrijven maak dan gebruik van het contactformulier of neem telefonisch contact op.